Home
Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Lemstra en Van Leeuwen.
De praktijk is gevestigd in Papendrecht. Alleen patiënten woonachtig in Papendrecht kunnen zich inschrijven in de praktijk. De praktijk is momenteel gesloten voor nieuwe patiënten.
Betrouwbare medische informatie kunt u o.a. vinden op Thuisarts.nl.
Als huisartspraktijk zijn we geaccrediteerd door het NPA (een keurmerk voor huisartsenpraktijken). Daarvoor moeten we aantonen dat we zorgvuldig werken en met uw privacy omgaan (volgens de richtlijnen van de AVG). We doen ook klantonderzoek onder patiënten uit de praktijk. De mening van onze patiënten over het functioneren van de praktijk is erg belangrijk voor ons.
We zijn een leerbedrijf, we bieden stageplaatsen aan coassistenten en doktersassistentes.
Waarneming tijdens vakanties:
De waarneming is bedoeld voor spoedgevallen, d.w.z. voor zaken die niet kunnen wachten tot de eigen huisarts weer terug is van vakantie. De volgende huisartsen nemen tijdens vakantie en nascholing voor ons waar:
Donk: 078-6151495
van Kleef 078-6150254
den Besten 078-2003040
van Oosten 078-2003040
Elean 078 6150031
Bickel 078-2003040
Op het antwoordapparaat hoort u welke artsen op dat moment aanwezig zijn. De huisartsen van de Zorgmolen doen niet mee aan onze waarneemregeling. U kunt daar dus niet terecht.
Tijdens onze vakanties kunt u niet de receptenlijn van de andere artsen inspreken. Als herhaalmedicatie niet kan wachten, dan graag een leeg doosje inleveren in de bakjes bij de ingang.
No show
Als u niet op een afspraak kunt komen, wilt u deze dan annuleren? Er wordt tijd voor u gereserveerd, terwijl anderen soms moeten wachten op een afspraak. We brengen een tarief van € 25,- in rekening als u niet op een afspraak verschijnt. Let wel: dit kunt u niet declareren bij de zorgverzekeraar.
Praktijkinformatie
- Spoedgevallen
- Openingstijden
- Afspraak maken en herhaalmedicatie
- Telefonisch spreekuur
- Avond-, nacht- en weekenddienst
- Huisbezoek
- Assistentenspreekuur
- Praktijkondersteuning
Spoedgevallen
U kunt binnen de reguliere tijden altijd terecht voor spoedeisende hulp terecht op de huisartsenpraktijk. Bel indien mogelijk wel met de assistente. Als u de praktijk belt, hoort u een keuzemenu. Bij spoedgevallen wordt u direct te woord gestaan. Bij levensbedreigende spoed kunt u altijd 112 bellen.
Tussen 17:00 en 8:00 uur, in het weekend en tijdens erkende feestdagen kunt u een beroep doen op de Regionale Huisartsenpost Drechtsteden. Ook hier wordt gewerkt op afspraak: 078 – 2020020. Voor meer informatie:
www.huisartsenpostdrechtsteden.nl
Openingstijden
Openingstijden | van | tot |
Maandag | 08:00 | 17:00 |
Dinsdag | 08:00 | 17:00 |
Woensdag | 08:00 | 12:00 |
Donderdag | 08:00 | 17:00 |
Vrijdag | 08:00 | 17:00 |
Digitale zorg
Voordat u belt om een afspraak te maken, kijk dan eerst op Thuisarts.nl of moetiknaardedokter.nl. In veel gevallen kunt u hier het antwoord vinden op uw vraag.
U kunt via e-mail een vraag stellen aan lemstra@praktijkdewilg.nl. Wij proberen alle vragen binnen 2 werkdagen te beantwoorden. Met name voor huidaandoeningen is een bijgevoegde foto heel handig. We hebben ook een mogelijkheid voor beeldbellen.
U kunt inloggen in uw medische dossier via PGO, persoonlijke gezondheidsomgeving (zie PGO.nl). Uw bloeduitslagen zijn ook gemakkelijk in te zien op mijnasz.nl (via Digi-D).
Afspraak maken en aanvraag herhaalmedicatie
Het spreekuur is volgens afspraak, tussen 8.00 en 10.00 kunt u bellen voor een afspraak. In veel gevallen kan dit dezelfde dag. Bij de huisartsen plannen we in principe alleen op de dag zelf (niet verder vooruit). De enige afspraken die vooruit gepland worden, zijn ’s morgens vroeg (tussen 8.00 en 9.00 uur).
Wanneer u meer dan één vraag hebt, wilt u dit dan aangeven bij de assistente? Dan plannen we meer tijd in. Per klacht wordt tien minuten gerekend.
De assistente vraagt bij het maken van de afspraak naar de reden van uw komst. De dokter kan zich dan voorbereiden op uw hulpvraag en de assistente kan inschatten hoeveel tijd u nodig heeft en of u met spoed gezien moet worden.
Herhaalmedicatie kunt u op drie manieren aanvragen:
– via de receptenlijn (via het gewone telefoonnummer, keuzetoets 2)
– U kunt de etiketten/doosjes in de receptenbus onder in de hal van de praktijk werpen
– u kunt medicatie aanvragen via deze website (kopje ‘Herhaalrecepten’)
Telefonisch spreekuur
We houden geen telefonisch spreekuur. Als u de dokter telefonisch wilt spreken, kunt u dat aangeven bij de assistente. U wordt dan teruggebeld door de dokter.
Als u belt voor uitslagen: graag bellen tussen 13.30 en 15.00 uur.
Avond-,nacht- en weekenddienst
Spoedgevallen
Tussen 17:00 en 8:00 uur, in het weekend en tijdens erkende feestdagen kunt u voor spoedgevallen een beroep doen op de Regionale Huisartsenpost Drechtsteden. Ook hier wordt gewerkt op afspraak: 078 – 20 200 20. Voor meer informatie: huisartsenpostdrechtdokters.nl.
Adres huisartsenpost
Het adres van de huisartsenpost is:
Huisartsenpost Drechtsteden
Karel Lotsyweg 10
3318 AL Dordrecht
Huisbezoek
Visites worden afgelegd bij patiënten die om medische redenen niet naar de huisartsenpraktijk kunnen komen. Aanvraag voor een visite bij voorkeur tussen 8:00 en 10:00 uur.
Assistentie en praktijkondersteuning
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen (tussen 13.30 en 15.00 uur) voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.
U kunt bij de assistente verder terecht voor:
- Herhaalrecepten
- Het meten van de bloeddruk
- aanstippen van wratten
- verbinden van wonden
- oren uitspuiten
- hechtingen verwijderen
- urine onderzoek
- uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
- zwachtelen
Maak hiervoor telefonisch een afspraak.
Praktijkondersteuners
In de praktijk zijn vijf praktijkondersteuners werkzaam.
De POH somatiek begeleidt en behandelt in samenspraak met de huisartsen, patiënten met hart- en vaatziekten zoals hoge bloeddruk, longaandoeningen zoals astma en COPD en diabetes.
De POH-ouderenzorg begeleidt veel ouderen met een kwetsbare gezondheid.
De POH GGZ is er voor patiënten met psychische problemen en aandoeningen. Waar mogelijk behandelt en begeleidt zij zelf patiënten. Als de zorgvraag uitgebreider is, zal zij in overleg met u en de huisarts, verwijzen naar een andere zorgverlener. Er is één POH-GGZ voor jeugd en twee voor volwassenen.